De gezellige zwemvereniging uit Westervoort, Duiven en omgeving

ZVW74 heeft plaats voor elk soort zwemmer. Van basisdiploma tot wedstrijdzwemmen.

Inschrijven

 

 

 

 

Wedstrijdverslag 20 januari

16 februari 2018

Mijn naam is Demi. Ik zwem nu alweer 8 maanden bij de wedstrijdgroep. Daarvoor heb ik ook al bij ZVW74 gezwommen in de basisgroep en tienergroep. Jammer genoeg moest ik toen een tijdje stoppen door een blessure. Toen ik eindelijk weer mocht beginnen met sporten ben ik meteen weer gaan zwemmen. Nu zwem ik weer wedstrijden. De trainers van de wedstrijd groep, Onno en Ilse, hadden iets leuks bedacht. Na elke wedstrijd moet één van de zwemmers een stukje schrijven over de wedstrijd. En ik mag beginnen.

Vandaag was er weer een wedstrijd in Sports Planet. Om 16.45 moesten wij er allemaal zijn. Iedereen hielp mee met de voorbereidingen: Lijnen in het water leggen, vlaggetjes ophangen en stoelen voor de officials neerzetten. Alleen de lijnen in het water leggen ging niet zo soepel. Bouke, één van onze zwemmers, had er veel moeite mee, zag ik toen ik binnen kwam. Hij lag half in het water omdat hij een van de lijnen niet vast kreeg. Gelukkig is het hem uiteindelijk wel gelukt. Er waren 2 gastverenigen: DWV en PFC Rheden. Jammer genoeg heeft een andere vereniging zich afgemeld.

Voor dat de wedstrijd begint roept er iemand de namen van de verenigingen om. Wij doen dan altijd onze yell. Één iemand schreeuwt dan heel hard AYAYAY. Meestal doet Nick dat. Maar omdat hij vandaag een official was kon hij dat niet doen. We hadden dus onze back-up schreeuwer: Guus! Het ging wel goed, daar niet van, maar wij weten allemaal niet zeker of de andere verenigen wel weten dat ze bij ZVW op bezoek waren…

Gekkigheid tijdens de wedstrijdTijdens de wedstrijd hebben we onderling ook veel lol. We maken selfies, we kletsen en we spreken elkaar nog een beetje moed in voordat één van ons moet starten. Het is altijd erg gezellig.

Bij ons zijn er 19 PR's behaald! Er waren een paar spannende sets, waar mensen elkaar net inhaalden en wonnen. Jammer genoeg ook een paar diskwalificaties. Bijvoorbeeld Boy, die de hele week heeft gestreden voor de 100 meter vlinderslag, werd gediskwalificeerd omdat hij niet met twee handen de kant aantikte.

Het was een erg rustige wedstrijd. Soms was het zelfs even helemaal stil. Maar daar probeerden wij wel iets aan te veranderen. Iedereen moedigde elkaar extra aan. Van het begin tot het einde. Met de estafettes stond iedereen langs de kant heel hard aan te moedigen. Omdat wij met de estafette in baan 1 moesten zwemmen, zag ik iedereen roepen. Zelf moet ik daar altijd heel hard om lachen, zelfs als ik zwem.

Toen de wedstrijd afgelopen was, hielp iedereen weer met opruimen. De lijnen uit het water, vlaggetjes opvouwen en de stoelen opruimen. Het was weer een erg gezellige wedstrijd.

 

Dit bericht is per post-cavia naar de site gestuurd. Vandaar dat het er nu pas op staat.

 

 

 

ZVW '74 wordt gesponsord door:

 

Arts Edelmetaal

 

Soneritics Webdevelopment

 

Sponsor Kliks

 

Stefan's Bloem & Zo

 

Wieleman