De gezellige zwemvereniging uit Westervoort, Duiven en omgeving

ZVW74 heeft plaats voor elk soort zwemmer. Van basisdiploma tot wedstrijdzwemmen.

Inschrijven

 

 

 

 

We gaan weer zwemmen!

26 mei 2020

Beste zwemmers, ouders, verzorgers en trainers,

Vanaf juni kunnen wij weer zwemmen. Hierover hebben wij jullie eerder bericht. Vanwege Tweede Pinksterdag beginnen de trainingen niet op maandag, maar op woensdag (3 juni). Op basis van de informatie die wij hebben ontvangen vanuit Sports Planet, het RIVM en de KNZB hebben wij protocollen en richtlijnen opgesteld om het trainen weer mogelijk te maken.

Het is allereerst belangrijk om te vermelden dat wij als vereniging verantwoordelijk zijn voor het opvolgen van de richtlijnen. Wanneer de richtlijnen niet gevolgd worden en wij worden gecontroleerd, kost dat zowel de zwemmer als de vereniging een zeer hoge boete. Het is dan ook echt belangrijk dat de opgestelde regels en aanwijzingen van trainers en begeleiders opgevolgd worden. De richtlijnen zijn toegevoegd als bijlage aan deze e-mail.

Helaas kunnen de trainingen niet dezelfde opzet krijgen als we gewend zijn. Vooral bij zwemmers ouder dan 12 jaar hebben wij te maken met een streng beleid. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om het aantal zwemmers per uur minimaal te houden. Wij hebben besloten alle zwemmers over groepen te verdelen, zodat iedereen in ieder geval één keer per week kan zwemmen. Hierbij hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de tijden waarop normaal gezwommen wordt. Dit is helaas niet bij iedereen mogelijk. De indeling is toegevoegd als bijlage. Het trainingsuur op zaterdag vervalt, vanwege teveel wisselingen in en rondom Sports Planet, waardoor de richtlijnen niet gehanteerd kunnen worden.

De indeling is per e-mail verstuurd. Heb je deze e-mail niet ontvangen, neem dan contact op via de contactpagina.

Wijzigingen in de indeling zijn beperkt mogelijk. Indien de dag en tijd niet uitkomen horen wij dit graag. We zullen in dat geval proberen een alternatief te vinden.

Bij de trainingen van de zwemmers ouder dan 13 zullen wij gebruikmaken van eenrichtingsverkeer in een baan. Dit houdt in dat per baan slechts een kant op gezwommen zal worden. In de naastliggende baan zullen zwemmers vervolgens terugzwemmen. Er zullen dus maximaal 5 banen achter elkaar gezwommen worden. Daarna verlaat de zwemmer het zwembad en loopt terug naar het startblok, om vervolgens weer 5 banen te zwemmen. Ook kunnen wij geen gebruik maken van de materialen, zoals plankjes, pullbuoys, paddles en zoomers.

Uiteraard gelden de standaard richtlijnen vanuit de overheid ook voor de zwemtrainingen. Blijf bij klachten thuis en doe dit ook bij benauwdheid of koorts bij gezinsleden.

Aangezien iedereen slechts één keer per week zwemt zal ook de contributie worden aangepast, zodat alle leden ook voor één keer per week zullen betalen.

Wanneer je niet aanwezig zal zijn bij een training vernemen wij dit graag, zodat de trainers hier rekening mee kunnen houden. Afmelden kan door een e-mail te sturen naar trainers@zvw74.nl.

We zijn ons er bewust van dat deze situatie ver van ideaal is. Toch hopen we op begrip en zien wij het starten van de zwemtrainingen als een positieve, grote stap voorwaarts.

Indien er naar aanleiding van deze e-mail nog vragen zijn vernemen wij dit graag.

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van ZVW '74

Richtlijnen

 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Iedereen ouder dan 12 jaar houdt 1,5 meter afstand van anderen, ook van kinderen tot en met 12 jaar.
 • De route-aanwijzingen die op de parkeerplaats zijn aangegeven moeten opgevolgd worden. Vanaf de parkeerplaats naar de ingang is er éénrichtingsverkeer. Ditzelfde geldt vor de uitgang.
 • Zwemmers kunnen vanaf 5 minuten voor aanvang het pand in. Bij eerdere aankomst dient op de parkeerplaats gewacht te worden. Bij latere aankomst is toegang niet meer mogelijk.
 • Zwemmers lopen bij aankomst direct naar de zwemzaal. De zwemkleding dient al thuis aangetrokken te zijn. Omkleden gebeurt vervolgens op het terras van de zwemzaal, bij de picknicktafels.
 • Na de training wordt omgekleed in de kleedkamer. Hierbij wordt 1,5 meter afstand gehouden.
 • Er kan niet worden gedoucht.
 • Er kan geen gebruik gemaakt worden van de toiletten.
 • Voor aanvang van de training neemt de zwemmer thuis een douche. Na afloop van de training is het verstandig nogmaals te douchen. Dit mag ook alleen thuis.
 • Tijdens de training worden instructies door de trainers en begeleiders strikt nageleefd door de zwemmers.
 • De chloorwaarden zijn maximaal; op de hoogst toegestane waarde. Een zwembril is aan te raden, en (thuis) douchen na afloop is sterk aan te raden.
 • De horeca in Sports Planet is gesloten.

 

 

 

ZVW '74 wordt gesponsord door: